Hidrometeorologams prognozuojant šiltesnius orus pats metas ir sezono atidarymui. Žinoma, kad Dzūkijoje, Trasninko kaime, kur aplink čiurlena begalė tyrų upelių, o juose jau dabar puikiai kimba margieji.

Programoje:

- Strymeriavimo varžybos dzūkiškuose upeliuose

- Kazano terapija ir vakrienė prie laužo, gaminsime troškinį

- Pirtis, kubilas

Varžybos draugiškos, o žvejoti teks poromis, kurias ištrauksime burtų keliu, todėl tai gali būti puiki proga pasimokinti strymeriauti pradedantiems.

Jei bus nežvejojančių, surišime kelis darbinius strymerius ir palavinsime kastingo įgūdį ant pievutės. Užsiėmimai su Ernestu Keturka.

Varžybų dalyvio mokestis - 20€

Renginio dalyvio mokestis (nežvejojant) - 10€

Vaikams iki 14m dalyvavimas nemokamas

* - Varžyboms galima išsinuomoti valtį ir žvejoti Merkyje, bet valtį reikėtų iš anksto rezervuotis, nes jas turime tik 2vnt.

* - jei norite likti nankvynės, susisiekite su manimi, turime kelias vietas arba rezervuosime nakvynę kaimyniniame kaime, kaimo turizmo sodyboje.

Dėl papildomos informacijos ar registracijos galite susisiekdami su manimi:

Ernestas

+37064649383

[email protected]

VARŽYBŲ TAISYKLĖS

Varžybų tikslas yra populiarinti muselinę žvejybą, burti bendraminčius, dalintis patirtimi, mokintis, mokinti ir gerai praleisti laiką. Varžybos yra draugiškos, todėl sąžiningumas ir draugiškumas yra pagrindinės nuostatos. Kaip ir kiekvieno mūsų susibūrimo metu stengiamės po savęs palikti geriau nei radome: geresnę aplinką, švaresnę upę, laimingesnius žmones.

Varžybų dalyvių registracija - 9:00

Varžybų pradžia - 10:00

Varžybų pabaiga - 18:00

Apdovanojimai - 19:00

Varžybų taisyklės

1. Žvejybos plotai – visos Dzūkijos upės ir upeliai, kuriuose leidžia žvejoti mėgėjiškos žūklės taisyklės.

2. Žvejybos būdai ir įrankiai – muselinė meškerė masalui naudojant dirbtines museles strymerius be užkarpėlių. Esant užkarpėlėms jas reikia prispausti replėmis. Nimfomis, sausomis ir šlapiomis muselėmis nežvejojame dėl kiršlių neršto.

3. Įskaitinės žuvys – margieji upėtakiai nuo 30cm dydžio. Įskaitoje dalyvauja viena didžiausia žvejo sugauta žuvis, todėl, pagavus mažesnius nei 30cm ar pagavus mažesnius nei jau esate pagavę upėtakius nematuokite ir kuo saugiau paleiskite juos padarydami kaip galima mažiau žalos.

4. Žvejybos principas:

4.1. Žvejojame poromis, kurias ištrauksime burtų keliu žvejybos rytą

4.2. Kiekvienas žvejas žvejoja po 30min pakaitomis

4.3. Vienu metu žvejoja tik vienas žvejas, kitas tuo metu teisėjauja (renka šiukšles).

4.4. Kiekvienas žvejoja 6 kartus po 30min. Laikas skaičiuojamas tik pradėjus žvejybą. Pervažiuojant į kitas vietas laikas stabdomas.

4.5. Žvejybai skirtas laikas – 6val. Varžyboms skirtas laikas – 8val.

5. Visos žuvys privalo būti paleistos atgal į upę kuo mažiau jas liečiant ir padarant kiek galima mažiau žalos.

6. Privalomos priemonės:

6.1. Graibštas, geriau su silikoniniu tinkleliu, kad mažiau žaloti žuvis.

6.2. Žnyplės kabliukui išimti

6. Po savęs palikite geriau nei radote. Stenkitės nebraidyti, nes šiuo metu neršia kiršliai, o jei jau brendate į upę, tai nebriskite į žvirgždėtas rėvas ir seklumas, nes būtent jose vyksta nerštas. Turint laisvo laiko teisėjas gali pakelti prie upės gulinčias šiukšles, kurioms maišelius gausite prieš varžybas.

on 0

Komentarai

Palikti atsiliepimą

Jūsų el. paštas nebus rodomas